جهانگیری: ارز دونرخی برای برخی‌ها رانت‌های میلیاردی داشت/ به زودی گزارش می‌دهیم

۱ شهریور ۱۳۹۳

کلمه – گروه اقتصادی: هنوز پرونده ارز در دیوان محاسبات باز است همان پرونده ای که یکی دیگر از اتهاماتی است که گزارش دیوان محاسبات به بانک مرکزی وارد کرده است. دلالی در بازار ارز. بانک مرکزی در سال ۱۳۹۰ ارزهای خریداری شده را با نرخ‌های گوناگون در حساب مشتریان به فروش رسانده، اما مابه‌التفاوت فروش ارز را به نرخ خرید ارز مرجع به خزانه واریز کرده است. با این روش مبلغی بیش از ۱۸ هزار و ۳۵۳ میلیارد ریال کمتر به حساب خزانه واریز شده است.
این تنها گوشه ای از اختلالی است که دولت محمود احمدی نژاد به بازار ارز وارد کرد. هنوز بسیاری از کسانی که دستی در بازار دارند روزهایی را فراموش نکرده اند که قیمت ارز دقیقه ای تغییر می کرد.
حالا پس از گذشت یک سال که از آغاز کار دولت حسن روحانی گذشته است، اسحاق جهانگیری می گوید به زودی گزارش مفصلی از رانت های اختصاص ارز مرجع اعلام خواهیم داد.
به گزارش مهر، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور با اشاره به تلاش دولت برای ساماندهی بازار ارز و کنترل نرخ تورم گفت: در گذشته که سه نرخ برای ارز در کشور وجود داشت رانت های میلیاردی در رابطه با اختصاص ارز مرجع به برخی افراد شکل گرفته بود که دولت این فضای رانت خواری را در هم شکست و این در شرایطی است که در آینده نزدیک گزارش مفصلی از رانت های میلیاردی ارز مرجع خواهیم داد.
معاون اول رئیس جمهور افزود: بر اساس تصمیمات دولت، نوسانات لحظه ای نرخ ارز از بین رفته و هم اکنون ارز به نرخ ۲ هزار و ۴۷۷ تومان عرضه می شود ضمن اینکه بساط اختصاص مرجع نیز برچیده شده است.
جهانگیری تصریح کرد: نرخ تورم طی ماههای گذشته باز هم کاهش داشته و به زودی نیز پیش بینی نهایی دولت برای نرخ تورم در پایان سال ۹۳ را اعلام خواهیم کرد.
به گفته معاون اول رئیس جمهور، دولت بنا دارد فضای سرمایه گذاری را برای متقاضیان داخلی و خارجی فراهم آورد چرا که برای مقابله با بیکاری راهی جز رونق سرمایه گذاری وجود ندارد و بر این اساس لازم است اصلاحات جدی در بحث های مختلف اقتصادی صورت گیرد.
جهانگیری با اشاره به بسته سیاستی دولت برای خروج از رکود خاطرنشان کرد: لایحه ۳۰ ماده ای دولت به مجلس ارسال شده و این ماده نیز در دولت بررسی و مورد تصمیم گیری واقع شده است که امیدوارم بتواند خروج از رکود را رقم بزند.
وی در ادامه سیاست جدی دولت را برداشتن موانع پیش روی صادرات دانست و خاطرنشان کرد: صادرات راهکار عمده دولت برای خروج از رکود است و بر این اساس موانع پیش روی صادرات را بر می داریم.
جهانگیری فرش را از جمله کالاهایی دانست که به صورت سنتی توانسته نجات بخش کشور در زمان کاهش درآمدهای نفتی و ارزی باشد و خاطرنشان کرد: فرش، بار فرهنگ، تمدن و تاریخ ایران را به دوش دارد و بنابراین باید موانع پیش روی تولید و تجارت آن را برداریم.
وی با اشاره به تحریم فرش دستباف ایران از سوی آمریکا خاطرنشان کرد: سابقه بداخلاقی آمریکایی ها در اقتصاد ایران کم نیست و هم اکنون نیز فرش دستبافت به عنوان یکی از همین بداخلاقی ها تحریم شده است.
این عضو کابینه یازدهم در ادامه با اشاره به اختلافات جدی روسیه با اوکراین و اروپا تصریح کرد: با توجه به اینکه روسیه خرید میوه، سبزیجات و صیفی را از اروپایی ها تحریم کرده ایرانی ها می توانند به سرعت جایگزین اروپا شوند که بر این اساس دولت برنامه جدی برای حمایت از صادرات میوه و سبزی به اروپا دارد.