گردهمایی یاران کروبی در تهران/ منتجب‌نیا: هرجا می‌رویم درباره سه محصور صحبت می‌کنند

۲۱ مهر ۱۳۹۳

کلمه- گروه سیاسی: عید غدیر در سالن اجتماعات موسسه الهادی امروز به گونه ای متفاوت برگزار شد، شور و نشاط مردم و خبرنگارانی که در این همایش شرکت داشتند قابل وصف نیست. تمامی سالن را صدای فریاد های مردمی پر کرده بود که برای آزادی زندانیان سیاسی و رهبران در حصر شعار می دادند.
همایش حزب اعتماد ملی با عنوان «امتداد اعتماد» با قرائت پیام سید محمد خاتمی رسما آغاز شد و چهره هایی چون محسن رهامی، رسول منتجب نیا، محمدرضا عارف، مصطفی کواکبیان، علیرضا محجوب، عیسی سحرخیز، الیاس حضرتی و … در آن حضور داشتند. پس از قرائت پیام خاتمی، حجت الاسلام والمسلمین رسول منتجب نیا ، قائم مقام حزب اعتماد ملی یه ایراد سخنرانی پرداخت
به گزارش خبرنگار ایلنا، حجت‌الاسلام والمسلمین رسول منتجب‌نیا در همایش «امتداد اعتماد» گفت: از خدا می‌خواهم به برکت امروز همانطور که امامت و خلافت را بلافصل امیرالمومنین(ع) قرار داد و دین به درجه اکمل رسید، عیدی ما را هم آزادی عزیزان در حبس و زندانیان سیاسی بی‌گناهی که سال‌ها از حقوق اجتماعی محروم شده‌اند، قرار دهد.
او یادآور شد: این سه عزیز هر جایی که ما می‌رویم درباره آنها صحبت می‌کنند. سرور بزرگوارم دبیرکل حزب اعتماد ملی آقای کروبی، برادر عزیز و دلسوزم نخست‌وزیر امام و جنگ و شخصیتی که در بدترین شرایط به بهترین وجه کشور را اداره کرد آقای موسوی و یا به زن شجاع و همسر بزرگوار ایشان که همه سختی ها و ناملایمات را در این سال‌ها تحمل کرده‌اند به حق علی(ع) مقدمات رفع حصر آنان را فراهم بیاورد.
قائم مقام حزب اعتماد ملی گفت: ما همیشه روز عید غدیر را به روز ولایت و امامت می‌شناسیم و درباره امامت و ولایت که به حق است صحبت می‌کنیم اما غدیر پیام‌های متعددی برای ما دارد که نباید آنها را در این شرایط فراموش کنیم.
منتجب‌نیا با بیان اینکه وحدت را از پیام‌های عید غدیر دانست که نباید آن را فراموش کنیم و تصریح کرد: وحدت و انسجام یک امت و یک ملت اسلامی که دارای سلایق گوناگون و عقاید مختلف هستند، موضوعی است که ما باید روی آن پافشاری کنیم.
وی با اشاره به خطبه‌های نهج البلاغه خاطرنشان کرد: حضرت علی(ع) به گفته خود ایشان تنها کسی بود که آرزوی وحدت امت رسول‌الله (ص) را داشت و به جدی‌ترین حالت آن را پیگیری می‌کرد و یکی از شعارهای اصلی امام بزرگوار دعوت به وحدت است که در خطبه ۱۸ نهج‌البلاغه می‌فرماید آیا خداوند متعال دستور به اختلاف داده است؟ این مرزبندی‌ها و اختلافات که در جامعه اسلامی وجود دارد آیا خداوند دستور به اینها داده است، خداوند دستور به وحدت مسلمانان با هرگونه علایق و سلیقه داده است.
قائم مقام حزب اعتماد ملی با اشاره به فرموده امام علی(ع) ابراز داشت: به خدا سوگند چگونه می‌شود که دشمنان ما در باطل متحد باشند و ما در حق دچار اختلاف باشیم. امام علی(ع) مظهر وحدت و دعوت‌کننده مسلمانان به اتحاد است. ما باید از غدیر درس وحدت بگیریم که درس وحدت تمام سلایق مختلف جامعه و برابری همه انسان‌هاست.
منتجب‌نیا با بیان اینکه دومین پیام غدیر که باید به آن توجه کنیم رأفت و نفی خشونت است که در قرآن کریم به آن امر شده است، عنوان کرد: در قرآن هیچگاه مشاهده نمی‌کنیم دعوت به خشونتی شود و اگر خشونتی باشد آن در برابر دشمنان به کار می‌رود و می‌گوید اشداء علی الکفار و در برابر آن ملت و امت را به رأفت دعوت می‌کند.
او با یادآوری اینکه اینکه خشونت و غضب از القائات شیطان است، بیان کرد کرد: از ویژگی‌های غیرمسلمان خشونت نسبت به یکدیگر است اما پیامبر ما پیامبر رحمت و حضرت علی(ع) تجسم چهره رحمانیت خداوند است. ما همواره این امام رئوف را با شمشیر شناخته‌ایم و رأفت آن به دست فراموشی سپرده شده است ما مشاهده می‌کنیم که در آستانه شهادت می‌گوید به قاتل من هم شیر بدهید که این خود نهایت رحمت است.
قائم مقام حزب اعتماد ملی تاکید کرد: دین اسلام دین رحمت رأفت و عدم خشونت است و هیچ گاه در آن خشونت نسبت به برادران خود امر نشده است و آنچه که در این گونه موارد به اسلام اشاره می‌کنند در جهت اسلام‌هراسی است.
منتجب‌نیا در بخش دیگری از سخنان خود گفت: کسانی که خشونت را در جامعه تئوریزه می‌کنند و به خورد جوانان کم‌اطلاع می‌دهند مقدمات طالبان و داعش را در کشور مهیا می‌کنند.
او اضافه کرد: اگر طالبان و داعش را ریشه‌یابی کنیم به نوعی از اسلام و اسلام شناسی غیرعاقلانه می رسیم که نوعی خشونت‌طلبی در آنها وجود دارد.
منتجب‌نیا با بیان اینکه کسانی که امروز جوانان را وادار به خشونت می‌کنند ماده اولیه طالبان و داعش را فراهم می‌کنند، اظهار داشت: باید توجه کنیم انتشار خشونت در بین جوانان و حتی حزب‌اللهی‌ها به جایی ختم می‌شود که چیزی جز داعش و طالبان نخواهد بود.
او با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) تصریح کرد: ایشان تاکید دارند که به مردم سخت نگیرید و بنی‌امیه که دشمن اصلی ما است رهبری خود را بر پایه شمشیر، زور و ظلم بر پا کرده است و ما اهل بیت(ع) پیشوایی خودمان را بر پایه دوستی, مدارا و محبت قرار داده‌ایم.
قائم مقام حزب اعتماد ملی افزود: مسلمان باید کاری بکند تا مردم را نسبت دین خوشبین سازد نه جوانان را فراری بدهد.
منتجب‌نیا در خصوص آخرین پیام عید غدیر خاطرنشان کرد: آخرین پیام غدیر پیام اخوت است که یکی از برنامه‌های امروز ما نیز عقد همین پیام اخوت بین برادران و خواهران است. ما باید توجه کنیم این پیام اخوتی که امام علی(ع) از آن صحبت می‌کند فقط بین حزب‌اللهی‌های ناب و خالص نیست بلکه همه با هرگونه سلایق و علاقه‌ای باید دست به دست هم بدهند و بر آن تاکید کنند.
او در پایان گفت: پیام غدیر همانطور که گفتم به جز پیام امامت و ولایت در بطن خود پیام وحدت، رأفت و اخوت را دارد که باید این پیام‌ها را بگیریم و به آنها عمل کنیم. من در اینجا از همه عزیزانی که در این مراسم شرکت کرده‌اند باید تشکر کنم ولی جا دارد از یک شخصیت بزرگوار که با مجاهدت خود کار بزرگی کرده است نام ببرم و آن کسی جز آقای دکتر عارف نیست.
امیدواریم در جشن های بعدی شاهد حضور آقایان کروبی، مهندس موسوی و خانم رهنورد باشیم
پس از رسول منتجب نیا محسن رهامی، دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها سخنرانی کرد. حجت الاسلام و المسلمین محسن رهامی در همایش «امتداد اعتماد» اظهار کرد: مأموریت اصلی و بزرگ احزاب آماده کردن مردم برای مشارکت سیاسی و مشارکت در قدرت است. بر اساس یک تجربه جهانی مدیریت جوامع پیشرفته روز به روز به سمت خرد جمعی حرکت می‌کند.
او افزود: دنیا به کمک احزاب اداره می‌شود و امروز کشورهای بزرگ دنیا با تصمیم و اراده یک فرد هرچقدر هم که آن شخص مهم باشد، اداره نمی‌شوند. تجربه نشان داده است که میزان خطای خرد جمعی در قالب تشکل ها همیشه کمتر از تصمیمات فردی و شخصی است.
رهامی ادامه داد: در زمان هایی اشخاص تصمیم گیر بودند مثل چین در زمان مائو، اما به تدریج و بر اساس یک تجربه موفق امروز احزاب در اتاق های فکر برای جامعه برنامه ریزی می‌کنند. افراد و اشخاص می آیند و می روند ولی جوامع سیاسی به واسطه احزاب از ثبات برخوردارند چون قائم به شخص نیستند.
این استاد دانشگاه با اشاره به تشکیل حزب اعتماد ملی توسط مهدی کروبی اضافه کرد: اقدام آقای کروبی و همکارانشان به عنوان بنیانگذاران حزب اعتماد ملی قابل تقدیر است. احزاب و تشکل ها باید با تابلوهای مشخص وارد میدان شوند. ما باید از دیگر دوستانی هم که می خواهند حزب و تشکل ایجاد کنند، استقبال کنیم. چون این مسئله باعث می‌شود سهم سیاسی جامعه تعمیق پیدا کند.
او در ادامه با بیان این‌که باید از گذشته درس گرفت، یادآور شد: ما در سال ۹۲ تجربه بسیار موفقی داشتیم و یادگرفتیم چطور عقلمان را کنار هم بگذاریم تا شکست تاریخی سال ۸۴ را تکرار نکنیم، انتخابات سال ۸۴ درس بزرگی بود و مشخص کرد اصلاحات به دلیل عدم رعایت قوانین بازی سیاسی با اینکه اکثریت را به همراه داشت شکست خورد و کسانی که سابقه ای در انقلاب نداشتند ضمام امور را به دست گرفتند. همان کسانی که حامیان آن روزشان امروز از آنها اعلام برائت می‌کنند در حالی که در آن زمان مخالفت با آنها را مخالفت با خدا می دانستند.
او همچنین خاطر نشان کرد : نباید نقش هدایت و همکاری آقایان خاتمی و هاشمی و همه بزرگان اصلاح‌طلب و همچنین فداکاری و بزرگواری آقای عارف را فراموش کنیم. گرچه پس از آن پیروزی در انتخابات ۹۲ بسیاری از الزامات کار جمعی بعد از تشکیل دولت رعایت نشد.
این استاد دانشگاه در ادامه به تربیت سیاسی جامعه که توسط احزاب صورت می گیرد، اشاره کرد و گفت: معرفی کاندیدا یک امر است، اما کار بزرگتر تربیت سیاسی در جامعه و آشنا کردن جامعه با قواعد بازی سیاسی است. ما اگر می خواهیم برای انتخابات بعدی برنامه ریزی کنیم باید یاد بگیریم چطور نیروهایی را تربیت کنیم که مصالح ملی را به مصالح یک شخص یا حزب خاص ترجیح ندهند. در سال ۹۲ آقای عارف این مسئله را نشان داد.
او در ادامه تأکید کرد: تقاضای امروز من این است که اولویت حزب اعتماد ملی این باشد که در نقاط مختلف ایران نسبت به تربیت سیاسی مدیرانی که قرار است در سالهای آینده بر مسند بنشینند اقدام کنند تا آنچه را آفت امروز می دانیم پیش نیاید.
او در بخش دیگر ازصحبت هایش با تبریک عید غدیر اظهار کرد: امروز روز نهج البلاغه است . حضرت علی (ع) در سفره های متعددی درباره جایگاه و حقوق مردم مطالبی را بیان کرده و می فرماید همانقدر والی به گردن مردم حق دارد مردم هم بر گردن والی حق دارند. علی (ع) می گوید به من تذکر بدهید و از کارهای من ایراد بگیرید و فکر نکنید که اگر به من تذکر داده شود، ناراحت می شوم. جای جای نهج البلاغه محل تربیت سیاسی و آموزش حقوق شهروندی است.
رهامی با اشاره به سابقه نمایندگی مجلس خود یادآور شد: اوایل انقلاب با حضورحضرت امام (ره) وقتی به مجلس راه یافتم مثل خیلی فکر می کردم با کمی تلاش و فعالیت شبانه روزی بسیاری از کارها درست می‌شود اما الان می بینم که در خیلی از جاها غفلت کرده ایم. یکی از لوازم اصلی حکومت جمهوری و دموکراسی وجود احزاب ، مطبوعات ، آزادی بیان ،‌آزادی انتقادات، متشکل کردن مردم و … است اما ما در این زمینه موفق نشدیم و کوتاه آمدیم.
این استاد دانشگاه در پایان خاطر نشان کرد : هر حزبی که گردهمایی برگزار می‌کند در صف اول آن باید دبیر کلش حضور داشته باشد. همایش امروز یک غایب بزرگ دارد که مهدی کروبی است و امیدواریم در جشن های بعدی شاهد حضور آقایان کروبی، مهندس موسوی و خانم رهنورد باشیم.
نهادهای مدنی می خواهند همه در صحنه سیاست حضور داشته باشند
سخنران بعدی این همایش الیاس حضرتی نماینده سابق مجلس و مدیر مسئول روزنامه اعتماد بود. الیاس حضرتی در همایش حزب اعتماد ملی استان تهران اظهار کرد: بعد از گذشت ۳۵ سال از انقلاب به خودمان می‌بالیم که همچنین همایشی برپاکردیم در فضای انقلاب اسلامی و خون شهدا و دلاورانی که در رژیم شاه به شهادت رسیدند زمینه‌ای ایجاد شده که بتوانیم چنین همایشی داشته باشیم.
وی ادامه داد: قبل از انقلاب همه آن عزیزانی که در زندان‌های رژیم شاه به سر می بردند با خواندن نهج البلاغه و آیات قرآن با هم از آزادی،‌ گفت‌و‌گو و احیای حکومتی برابر صحبت می‌کردند.امام خمینی (ره) نیز چنین بشارتی داد. تمامی ملت تغییر کرد و انقلاب به معنای یک رستاخیز ایجاد شد و همه به سمت ولایت علی (ع) حرکت کردند.
وی همچنین تصریح کرد: حالا بعد از گذشت ۳۵ سال از انقلاب ما از بزرگان گله مند هستیم که بنیانگذاران این حزب نمی توانند در این مجلس حضور پیدا کنند. آقای کروبی کم برای انقلاب فداکاری کردند؟ ایشان حتی در برابر دوستان حق جبهه خود در مجلس ششم سینه سپر کردند زیرا اعتماد ملی برگرفته از افکار امام خمینی (ره) است.
این فعال سیاسی با طرح این پرسش که آیا درست است که خوشحالی ما برای برگزاری یک همایش باشد گفت: شما صحبت های بزرگان را در رسانه ها و تلویزیون نگاه کنید آیا آنچه که کلام حضرت علی (ع) است در صحبت های آنان مشاهده می کنید؟ حالا خوشحالی ما باید محدود به این باشد که باید در مراسم عید غدیر توانسته ایم یک همایش برقرار کنیم؟
وی با بیان این‌که ما از موضع دلسوزانه صحبت می کنیم گفت: ما از موضع کسی سخن می گوییم که تمام جوانی وعمرش را خرج انقلاب کرده و هنوز هم راضی است.
مدیر مسوول روزنامه اعتماد همچنین با تأکید بر ضرورت روشن شدن بورسیه های غیرقانونی اضافه کرد: سالی بالای ۱۵۰ هزار درخواست برای دانشگاه‌های خارج از طرف دانشجویان صادر می‌شود . از لحاظ اقتصادی هم بخواهیم در نظر بگیریم سالیانه میلیاردها ارز باید از کشور خارج بشود چون فضایی مثل بورسیه های غیرقانونی در کشور وجود دارد. به نظر من باید هرچه سریعتر گزارش این بورسیه ها اعلام شود.
وی افزود: بعد از گذشت ۳۵ سال از بس که اعداد میلیاردی برای فسادهای اقتصادی بیان شده دیگر اعداد وارقام ارزش‌های خود را از دست داده است.
وی با بیان این‌که حزب اعتماد ملی به دنبال پست و مقام نیست تاکید کرد: ما به دنبال این هستیم که اوضاع کشور به بستر اصلی خودش بازگردد و به دنبال پست و مقام نیستیم، باید هر چه زودتر کاری کنیم که جوانان از تدبیر و عقل روی برنگردانند. باید به نهج البلاغه باز گردیم. تلاش کنیم که آنچه برای خود می خواهیم برای دیگران هم بخواهیم.
حضرتی گفت:‌ نهادهای مدنی می خواهند همه در صحنه سیاست حضور داشته باشند و گروه های ذی نفوذ همه چیز را برای خود می‌خواهند و در این میان می گویند که باید با رسانه ها آگاهی مردم را بالا ببریم اما اگر گروه های ویژه خوار سرکار بیایند این آموزش ها از بین می رود.
وی همچنین تصریح کرد: باید شرایطی را پدید بیاوریم تا اگر مزرعه من امروز آماده کشت است به شمایی که فردا کارتان آماده می‌شود کمک کنم تا شما نیز به من کمک کنید امیدوارم سال اینده عید را در حالی برگزار کنیم که هیچ زندانی درزندان نداشته باشیم.
سعی کنیم دروغ و تملق در کارهایمان نباشد
هادی غفاری، رئیس موسسه جامعه الهادی آخرین سخنران این همایش بود. حجت الاسلام هادی غفاری در همایش امتداد اعتماد که به همت شاخه جوانان حزب اعتماد ملی برگزار شد اظهار کرد: من می‌خواستم از یار سال‌های سخت‌مان آقای عارف استفاده کنیم و با همه وجود اصرار کردم ایشان بیایند و صحبت کنند، ولی ایشان به من اجازه دادند که صحبت کنم. باید در اینجا از زندانیان سیاسی هم یاد کنم و امیدوارم که همه زندانیان سیاسی ما بی قید و شرط آزاد شوند.
غفاری در ادامه با تبریک عید غدیر یادآورشد:در نهج البلاغه عقل با پنج مفهوم آمده است یکی قرار دادن هر چیز در موضع خودش. البته نه به دلیل دوری یا نزدیکی به شخص خاص. دوم انعطاف داشتن . سوم رعایت حقوق. چهارم مساوات و پنجم اعتدال و میانه روی.
وی همچنین به عدل در دولت علی (ع) اشاره کرد و افزود:‌ ملازمات عدالت در دولت علی (ع) آزادی،‌ اخلاق، حقوق و قانون هستند. علی (ع) آزادی را نه فقط برای یاران خودش، بلکه برای کسانی که حتی به او انتقاد داشتند هم می دانست. من علی (ع) را بیش از آنکه در خندق و خیبر به ستایم در برخورد آزاد و آزاد اندیشانه او با مردمش می ستایم.
وی در پایان تصریح کرد: سعی کنیم خودمان باشیم و دروغ و تملق در کارهایمان نباشد. آقای رئیس جمهور هم چند روز پیش گفتند دوست داریم ۷۰ میلیون جمعیت داشته باشیم نه ۱۶۰ میلیون و نه می خواهیم مردم دو چهره باشند.