وزیر امنیت ملی آمریکا: دولت ترامپ در پی فرمان مهاجرتی «کارآمدتر» است

۱ اسفند ۱۳۹۵

وزیر امنیت ملی آمریکا گفت که واشنگتن به دنبال نسخه کارآمدتری از فرمان مهاجرتی ترامپ برای منع ورود شهروندان هفت کشور عمدتاً مسلمان به خاک آمریکا است.
جان کلی، سمت راست و توماس دو مزیر، سمت چپ در کنفرانس امنیتی مونیخ – عکس: AFP
به گزارش خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، جان کلی که شنبه ۱۸ فوریه در کنفرانس امنیتی مونیخ سخن می‌گفت، اعلام کرد که با تهیه نسخه کارآمدتری از فرمان مهاجرتی ترامپ، این دستور اجرایی دیگر با مشکلات پیش‌آمده در دادگاه‌ها علیه آن مواجه نخواهد شد.
جان کلی گفت که دستور اجرایی ترامپ به عنوان یک «توقف موقتی» طراحی شده‌بود تا فرصت کشف حفره‌ها و خلل در «نظام مهاجرتی و بررسی و احراز هویت» آمریکا را فراهم آورد و مانع «سوء استفاده» از آنها شود.
دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری میلیاردر و راست‌گرای آمریکا ۲۷ ژانویه با صدور یک دستور اجرایی فرمان داد تا برای ۹۰ روز از ورود شهروندان هفت کشور عمدتاً مسلمان از جمله ایران برای «جلوگیری از ورود تروریست‌ها» جلوگیری شود. او همچنین قبول پناهجویان را برای چهار ماه و بررسی پناهجویان سوری را تا اطلاع ثانوی تعلیق کرده‌بود.
اصلاح فرمان مهاجرتی: عدم اجازه پرواز از مبدأ برای دارندگان ویزا از هفت کشور عمدتاً مسلمان
این فرمان به آشوب در نظام مهاجرتی آمریکا انجامید و به گزارش رویترز، برخی از ساکنان دائمی آمریکا که زمان امضاشدن دستور در هواپیما در حال پرواز به سوی این کشور بودند، حین رسیدن در فرودگاه‌ها بازداشت شدند و سپس به کشور زادگاه خود یا در صورت داشتن تابعیت دوم، به کشور دیگر دپورت شدند. با افزایش انتقادها و مشکلات، یک قاضی فدرال حکم ترامپ را معلق کرد و دادگاه فدرال تجدیدنظر نیز بر تعلیق فرمان مهاجرتی ترامپ صحه گذاشت.
بیشتر بخوانید: ترامپ ایران را حامی تروریسم خواند و گفت فرمان جدید منع صدور ویزا صادر خواهد کرد
با این حال، کلی در مونیخ گفت که دولت جدید ایالات متحده از معلق‌شدن فرمان ترامپ در دادگاه «شگفت‌زده» شده است. کلی اعلام کرد که این بار اطمینان حاصل خواهد کرد که «هیچ کس در نظامِ حرکت از آن سوی آب‌ها به سمت فرودگاه‌های ما گیر نخواهد افتاد».
از وزیر امنیت داخلی ترامپ درباره معنای دقیق این اظهارنظر مبهم درباره اصلاح دستور اجرایی ترامپ پرسیدند که آیا چنین حرفی به معنای دادن اجازه ورود به افراد دارای گرین‌کارت و ویزا است و او پاسخ داد: «این فرض خوبی است.» اما پاسخ خود را چنین تکمیل کرد که تنها افراد دارنده ویزا که همین حالا در ترانزیت هستند، اجازه ورود خواهند یافت. او گفت که در مورد دیگر افراد دارای ویزا که مشمول فرمان مهاجرتی منع ورود می‌شوند، تمهیداتی اجرا خواهد شد تا اصلاً در همان مبدأ سوار هواپیما نشوند.
او توضیح نداد که آیا این تمهیدات در مورد افراد دارای گرین‌کارت از هفت کشور عمدتاً مسلمان ایران، لیبی، عراق، سوریه، یمن، سودان و سومالی هم خواهد شد یا خیر.
پس از ابلاغ دستور اجرایی ترامپ، بسیاری از سیاستمداران اروپایی به انتقاد از او برخاستند. رهبران آلمان، فرانسه و بریتانیا از جمله منتقدان این فرمان اجرایی بودند.
توماس دو مزیر، وزیر امور داخله آلمان نیز که در پنل یکسانی با وزیر امنیت داخله ایالات متحده به سخنرانی پرداخت، نسبت به اجرای فرمان منع ورود برای تمام شهروندان هفت کشور ابراز نگرانی کرد. او گفت که این کار می‌تواند «ضدسازنده» باشد و به جای فراهم‌کردن امنیت بیشتر، به «صدمات جانبی» بیشتر بینجامد.

در همین زمینه: