اعتصاب سراسری رانندگان و کامیون داران

۲ خرداد ۱۳۹۷

در پی فراخوان اعتصاب سراسری رانندگان و کامیون‌داران؛ آنها از از صبح روز سه شنبه اول خرداد دست از کار کشیدند. آنها به گرانی لوازم یدکی و پایین بودن کرایه‌ها اعتراض دارند. وسعت دامنه مشارکت رانندگان و کامیون داران در این حرکت و همزمانی اعتراضات، این حرکت صنفی را تا همین جا به بزرگ ترین اعتصاب سراسری کارگری سازمان دهی شده به کمک شبکه های اجتماعی در کشور ما تبدیل کرده است و افق های جدیدی برای حرکت در مسیر اعتراض و اعتصاب سراسری سایر بخش های نیروی کار گشوده است.

اعتصاب سراسری رانندگان و کامیون‌داران در دست کم ۷۶شهر در ۲۵استان کشور در اعتراض به وخامت وضعیت معیشتی خود، پایین بودن کرایه بار، بالا بودن هزینه‌های لجستیکی و قسط‌های خودرو از صبح سه‌شنبه اول خرداد دست به اعتصاب زدند و از حرکت و بارگیری خودداری کردند.
اسامی شهرها عبارتند از: مهاباد، بوکان و ارومیه و سلماس در استان آذربایجان غربی؛ تبریز و مرند در استان آذربایجان شرقی؛ کنگاور در استان کرمانشاه، دهگلان و سنندج در استان کردستان، اصفهان، شهرضا، مبارکه، زرین شهر، لنجان، محمد آباد قهاباد و نوگوران، نجف آباد، کاشان، ورزنه، نائین، در استان اصفهان، ایوان در استان ایلام، مشهد، سبزوار، تربت جام، تربت حیدریه، فریمان، گناباد، کاریز تایباد، نیشابور، بجستان در استان خراسان رضوی؛ بجنورد، جاجرم، گرمه و شیروان در استان خراسان شمالی، بیرجند در استان خراسان جنوبی، شهر کرد و سفید دشت بروجن در استان چهار محال و بختیاری؛ باغملک، دزفول، آبادان، بهبهان، اندیمشک در استان خوزستان، زنجان در استان زنجان، خاش و زابل در استان سیستان و بلوچستان، شاهرود در استان سمنان، شیراز، آباده، ارسنجان، مرودشت، کوار، جهرم، سعادت شهر، زرین دشت، فسا و بیکدل در استان فارس، قزوین و ضیاء آباد در استان قزوین، زرند، بم، رفسنجان، سیرجان، کرمان و شهر بابک در استان کرمان، گنبد کاووس در استان گلستان، بندر انزلی در استان گیلان، ساری و نوشهر در استان مازندران، اراک و ساوه در استان مرکزی، بندر لنگه و بندرعباس در استان هرمزگان، شهر همدان در استان همدان، اردکان و محمد آباد در استان یزد و شهرستان بوشهر در استان بوشهر بوده است.
در بندر انزلی اطلاعیه‌‌ای را با امضای مدیریت انجمن صنفی رانندگان و انجمن صنفی شرکتها به دیوار نصب کردند که کرایه حمل کالا از بندر انزلی به تمامی نقاط تا ۱۲ درصد و کرایه حمل محموله‌های فله تا ۱۷درصد افزایش یافته است.
دومین روز اعتصاب کامیونداران در چندین شهر باعث کمبود شدید بنزین و شکل گیری صف های کیلومتری در استان فارس و کمبود گازوئیل در تهران شده و در وحشت از پیامدهای مختلف قحطی بنزین و از کار افتادن بخشی از حمل و نقل شهری و بین شهری، برخی مسئولان محلی، وعده افزایش قیمت حمل بار و کاهش تعرفه بیمه را مطرح کرده اند
……………………………………………………………………
انتقادِ کامیون‌داران از گرانی هزینه‌ها
کرایه بار ثابت مانده‌است
رانندگان کامیون در استان‌های مختلف نسبت به ثابت ماندن کرایه بار و افزایش هزینه‌ها، اعتراض دارند. به گزارش خبرنگار ایلنا، رانندگان کامیون در استان‌های مختلف از افزایش هزینه‌های سربار در شرایطی که کرایه بار ثابت مانده‌است، گله‌مندند و می‌گویند: دیگر برایمان صرف نمی‌کند که بار جابجا کنیم.
این رانندگان روز گذشته (اول خرداد) در برخی شهرها دست از کار کشیدند و در میدان بار تجمع کردند. گفته می‌شود؛ رانندگانِ قزوین، لرستان، آذربایجان شرقی، مازندران و چند استان دیگر، با خودداری از حمل بار، سعی کردند مطالبات خود را به گوش مسئولان برسانند.
یکی از رانندگان که در شهرستان نوشهر مشغول به کار است؛ در ارتباط با خواسته‌های خود و همکارانش می‌گوید: مدت هاست که کرایه بار ثابت مانده‌است، تعرفه‌ها را بالا نبرده‌اند؛ درحالی‌که هزینه‌های لوازم یدکی و قطعات، روز به روز زیاد شده؛ علاوه بر این، حق بیمه‌ای که به تامین اجتماعی می‌پردازیم نیز افزایش یافته‌است. به گفته‌ی این راننده، در برخی از استان‌ها، سازمان حمل و نقل و راهداری، میزان بار مجاز کامیون‌داران را حدود ۴ تن در هر بار کاهش داده و این به معنای کاهش نرخ بار برای کامیون‌داران است.
این راننده می‌گوید: به عنوان مثال، از پارسال تاکنون قیمت لاستیک و فیلتر هوا حدوداً دو و نیم برابر شده است. در این شرایط چطور می‌توانیم کار کنیم و راضی باشیم؟
رانندگان از مسئولان مربوطه درخواست دارند تعرفه‌های حمل بار را متناسب با افزایش هزینه‌ها، افزایش دهند.