مهاجرت روزانه ۲۰ فارغ‌التحصیل دانشگاهی و نخبه علمی از ایران

۱۲ آذر ۱۳۹۹

استان وایر - «محمد وحیدی»، نایب رییس کمیسیون آموزش مجلس از مهاجرت سالانه ۱۴۵ هزار نفر جهت تحصیل یا ارتقای تحصیلی از ایران خبر داد. او گفته است که ۱۰۵ هزار نفر از آن‌ها تحصیلات دانشگاهی دارند.

به گزارش تسنیم، نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اعلام این خبر گفت که روزانه حدود ۲۰ مهندس و نخبه از کارشناسی تا دکترا از کشور خارج می‌شوند که احتمال برگشت آن ها به ایران وجود ندارد.

براساس این گزارش، ایران «در مهاجرت جریان نخبگانی» جزو کشورهایی است که بیشترین آمار مهاجرت به خارج از کشور را به خود اختصاص داده است.

وحیدی این موضوع را یک آسیب اجتماعی دانسته و گفت: «در مهاجرت نخبگانی زمانی‌که یک نخبه که یک فرد برجسته و کارآمد بوده که در تولید علم و فناوری اثرگذار است، از کشور خارج می‌شود بسیار برای کشور آسیب‌زاست.»

نایب رییس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس پذیرش دانشجویان و نخبگان توسط کشورهای دیگر به عنوان مهاجر را «سوءاستفاده از نخبگان» و «استثمار و برده‌داری نوین» دانست.

پیش از این در تاریخ ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۹، «سورنا ستاری»، معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری مدعی شده بود که «تنها یک درصد دانشجویان کشور در خارج تحصیل می‌کنند و فرار مغزها دروغ است.»

براساس تعریف بنیاد ملی نخبگان جمهوری اسلامی، همه دانشجویان ایرانی که در خارج کشور تحصیل می‌کنند لزوما «نخبه دانشگاهی» نیستند. به گفته رییس انجمن ریاضی ایران «بیش از ۶۰ درصد طلاآوران المپیادهای ریاضی در ۲۴ سال گذشته مهاجرت کرده‌اند.»

همچنین بیش از ۸۰ درصد نخبگانی که از دانشگاه صنعتی شریف فارغ التحصیلان می‌شوند نیز از کشور مهاجرت می‌کنند. مهاجرت نخبگان فرهنگی، هنری و ادبی و همچنین مهاجرت نخبگان پیروان اقلیت‌های دینی را نیز باید به این فهرست افزود.

 

 

📩اگر به اطلاعات تکمیلی درباره این خبر دسترسی دارید، لطفاً با این ایمیل با ما تماس بگیرید: info@iranwire.com

📞اگر می‌خواهید درباره موضوع این خبر با افراد مسوول تماس بگیرید، لطفاً به فهرست مسوولان در سراسر ایران مراجعه کنید: www.ostanwire.com

]]>