ایران؛ طوفان توئیتری: صدای این کشتارهای هولناک را جهانی کنیم

۱۷ آبان ۱۴۰۱

با شروع "دادگاه‌های نمایشی" برای دستگیرشدگان اعتراضات اخیر و تهدید مقام‌های مختلف حکومتی به "اشد مجازات" این افراد، ۷۰۰ وکیل، مدافع حقوق بشر، هنرمند، شاعر، نویسنده، روزنامه‌نگار و استاد دانشگاه طی بیانیه‌ای خواهان انحلال دادگاه‌های انقلاب، توقف دادگاه‌های نمایشی و توقف صدور حکم اعدام شده‌اند.

در این نامه که متن آن به دست دویچه‌وله فارسی رسیده است، تاکید شده که پخش جلسات این دادگاه‌ها از صدا و سیمای جمهوری اسلامی برای نشان دادن "به اصطلاح علنی بودن" آنها صورت می‌گیرد وهدف این کار "ایجاد رعب و وحشت در میان معترضان و در نهایت صدور احکام سنگین و نیز حکم اعدام" برای متهمان است.

مطابق قوانین حقوقی در اصل این دادگاه‌ها علنی نیستند چرا که هیچ رسانه مستقلی در جلسات این دادگاه‌ها حضور ندارد و اجازه حضور خانواده متهمان نیز داده نشده است.

نویسندگان این نامه این رفتارها را "به سخره گرفتن قضاوت و آیین دادرسی" دانسته‌اند. آنها در ادامه نوشته‌اند: «ما، گروهی از زنان و مردان حامی و همراه جنبش کنونی ایران، نگران سلامت جان فرزندان، خواهران، برادران و تمام مردم آزادی‌خواه و معترض در خیابان‌ها، بازداشتگاه‌ها، زندان‌ها و دادگاه‌های نمایشی دادگاه انقلاب در ایران هستیم.»

آنها خواهان انحلال دادگاه‌های انقلاب، توقف دادگاه‌های نمایشی و توقف صدور حکم اعدام شده و از نهادهای حقوق بشری و افکار عمومی جهان خواسته‌اند تا از این درخواست حمایت کنند.

چهره‌های ایرانی و خارجی این نامه را امضا کرده‌اند. به گفته منتشرکنندگان نیمی از امضاکنندگان از داخل ایران هستند.

از هفته گذشته دادگاه ۹ تن از بازداشت‌شدگان اعتراضات سراسری در حال برگزاری است. این داد گاه به ریاست قاضی صلواتی در دادگاه انقلاب تهران برگزار می‌شود. اتهامات وارده به این متهمان، به نگرانی صدور حکم اعدام برای آنها دامن زده است.

در همین ارتباط ۲۲۷ نماینده مجلس شورای اسلامی در بیانیه‌ای، با «محارب» خواندن معترضان در ایران، از قوه قضائیه خواستند حکم «قصاص» (اعدام) را در مورد آنان اجرا کند.

طوفان توییتری "نه به کودک‌کشی"

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان در شبکه‌های اجتماعی فراخوانی برای طوفان توییتری "نه به کودک‌کشی" منتشر کرده است (با تصویر زیر). به نوشته این نهاد تا کنون بیش از ۵۰ کودک توسط نیروهای امنیتی به قتل رسیده‌اند.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی از کاربران توییتر خواسته تا پنج‌شنبه شب ۱۹ آبان (۱۰ نوامبر) از ساعت ۲۱ تا ۲۳ به وقت ایران با بازنشر هشتگ "نه به کودک‌کشی" به زبان فارسی و انگلیسی این هشتگ را ترند کنند: صدای این کشتارهای هولناک را جهانی کنیم..