روزشمار انتخابات ۳ اسفند ۱۳۸۷/ مرتضی نبوی: میرحسین موسوی در صحنه انتخابات نمی ماند

۳ اسفند ۱۳۹۱

روزشمار تاریخ؛ انتخابات دهم
۳ اسفند ۱۳۸۷
 
سرخط خبرها
- مرتضی نبوی: مواضع میرحسین موسوی مستقل از مواضع خاتمی و کروبی است (فارس)
- حسن غفوری فرد: احمدی نژاد رای بالایی در انتخابات ریاست جمهوری دهم دارد (فارس)
- دبیرکل حزب موتلفه: طبق نظرسنجی‌ها احمدی‌نژاد محبوب‌ترین گزینه انتخابات است (فارس)
- روسای کمیته‌های ستاد انتخاباتی خاتمی انتخاب شدند (فارس)
- عزت الله سحابی: مخالف تضعیف پایه های حکومت جمهوری اسلامی ایران هستیم (فارس)
- الگوی اخلاق مسلمانی در انتخابات منتشر می‌شود (فارس)
- هدایت آقایی: حضور میرحسین در انتخابات منتفی شده است (فارس)
- سایت دانشجویان حامی میرحسین موسوی آغاز به کار کرد (فارس)
- مشاور امور روحانیت در دولت خاتمی: تخریب می کنند چون کم می آورند (خبرآنلاین)
- میرحسین موسوی این هفته با مراجع دیدار می‌کند (سحام نیوز)
- محسن رضایی،موسوی لاری و ناطق نوری در کابینه میرحسین موسوی (جهان نیوز)
- یاری نیوز فیلتر شد (عصر ایران)
- جلسه شورای هماهنگی ستاد انتخاباتی سیدمحمد خاتمی تشکیل شد (ایسنا)
- عضو شورای مرکزی جمعیت ایثارگران: آرایش دوم خردادی‌ها تاثیری بر اصول‌گرایان ندارد (ایسنا)
 
فراتر از خبر
- مرتضی نبوی طی سخنانی در جلسه ماهانه جامعه اسلامی مهندسین در خصوص حضور میرحسین موسوی در انتخابات نیز گفت: میرحسین موسوی در سالهای ۶۰ تا ۶۸ نخست‌‌ وزیر بوده است و گرایش به اقتصاد متمرکز دولتی بود و بعد از آن زیاد نظری را ارائه نداده است. عضو جامعه اسلامی مهندسین در ادامه اظهار داشت: موسوی در این مقطع احساس مسئولیت کرده که به صحنه انتخابات بیاید و همچنین موسوی در ارتباط با شهید بهشتی و تشکل نظراتی را اعلام کردند و از این نظرات این برداشت صورت می‌گیرد که میرحسین موسوی ایجاد گفتمان را مقدم بر قدرت می‌داند و در خصوص حزب نیز مانند شهید بهشتی معتقد است که حزب برای خدمت به مردم و نه برای رسیدن به قدرت است.
نبوی ادامه داد: میرحسین برنامه‌هایی برای بر طرف کردن مشکلات کشور داشت که تقریباً یک مؤسسه دین و توسعه است و بنظر می‌رسد موسوی فعلاً در مقام ایجاد گفتمان و مطرح کردن ایده‌های خود است و به نظر می‌رسد اولویت‌های طرح مواضع برای او اهمیت دارد و اینکه میرحسین موسوی اینکه در صحنه می‌ماند یا نه، مسئله قابل پیش‌بینی نیست ولی برداشت بنده این است که در عین حالی که مواضع او مستقل از خاتمی و کروبی است او در صحنه باقی نمی‌ماند چرا که نمی‌خواهد بین وی و دیگر اصلاح طلبان تعارض ایجاد شود.
- سایت جهان نیوز وابسته به زاکانی نماینده اصولگرای مجلس ادعا کرد: تیم در نظر گرفته شده از سوی میر حسین هم کسانی هستند که با افکار گذشته وی سنخیت دارند . به طوری که گفته می شود در کابینه احتمالی میرحسین کسانی چون قالیباف، ناطق نوری، موسوی لاری، محسن رضایی، جهانگیری و عماد افروغ حضور دارند. به طوری که حتی شایعات منتشره حکایت از آن دارند که برای برخی از افراد فوق نیز سمت ها ازهم اکنون مشخص شده تا آنجا که احتمالا محسن رضایی به عنوان وزیر نفت در نظر گرفته شده است.
 
برگزیده ها
سرمقاله روز/ جمهوری اسلامی
سرمقاله روز به سرمقاله ای از روزنامه جمهوری اسلامی اختصاص دارد که عنوان آن «شکست اخلاقی» است و به بی اخلاقی های انتخاباتی که چهارسال پیش در چنین روزهایی رخ داد می پردازد:
شکست اخلاقی
سرگرم شدن جناح ها گروه های سیاسی و مسئولان بخش های مختلف به مسائل مربوط به انتخابات ریاست جمهوری دهم آنها را از توجه کردن به تهدیدها به ویژه خطر تهاجم فرهنگی غافل کرده و در ورطه سقوط اخلاقی قرار داده است .
چند ماه قبل رهبر معظم انقلاب به همه هشدار دادند که ورود زودهنگام به مسائل مربوط به انتخابات به مصلحت کشور نیست . آن هشدار کاملا بموقع و بجا بود و خوشبختانه مورد توجه و عمل فعالان سیاسی نیز قرار گرفت . با این حال در هفته های اخیر یکبار دیگر تنور انتخابات داغ شده و توجه محافل سیاسی و حتی افراد به این موضوع جلب شده است .
شاید اصل توجه و پرداختن به موضوع انتخابات در این زمان که فقط سه ماه و نیم به روزهای داغ تبلیغات اسلامی انتخابات ریاست جمهوری دهم مانده است امری طبیعی باشد اما حواشی فراوانی که این ماجرا پیدا کرده آنرا از حالت طبیعی خارج نموده و موجب غفلت از مسائل جاری شده است . متاسفانه این روزها همه چیز بوی تبلیغات انتخاباتی می دهد بطوری که از اظهارنظرهای گروه های سیاسی گرفته تا بعضی اقدامات آنها و حتی گزارش ها و سخنرانی های بعضی مسئولان بیش از آنکه صبغه بیان واقعیت و اطلاع رسانی به مردم داشته باشند گرفتار کشمکش های تبلیغات انتخاباتی شده اند. اشکال عمده و اساسی این وضعیت اینست که مردم در این بازار مکاره تبلیغات بی محتوا دچار سردرگمی خواهند شد و به جای آنکه به آگاهی برسند اسیر چنگال بی رحم و اغواگر ادعاهای خلاف واقع و حتی کینه توزی ها و دشمنی ها می شوند و در نهایت ذهن ها به تضادهای خطرناکی مبتلا می گردند که خود تهدید بزرگی برای اصل و اساس انقلاب و نظام جمهوری اسلامی است .
هنوز به یاد داریم تبلیغات انحرافی و تخریبی دوران انتخابات ریاست جمهوری نهم را که عده ای حتی از رادیو و تلویزیون نیز برای از میدان خارج کردن رقبای خود استفاده کردند و مطالب خلافی گفتند که به معنای فلج بودن همه امور کشور در دهه های گذشته و بی نتیجه بودن انقلاب و ناکارآمدی نظام جمهوری اسلامی بود. این نوع بهره برداری از رسانه ملی و حتی سایر رسانه ها بهیچوجه به مصلحت کشور و ملت نیست و نوعی اتلاف سرمایه های ملی و ضربه زدن به مصالح عمومی و امنیت جامعه و موجودیت نظام است . قصد نداریم بگوئیم باید در تبلیغات انتخاباتی مطالبی در تعریف و تمجید از عملکرد انقلاب و نظام بر خلاف واقع گفته و نوشته شود اما بر این نکته اصرار داریم که آنچه واقعیت دارد بیان شود و از مطالب خلاف واقع پرهیز گردد. این راه درست تبلیغات در همه زمینه هاست و اقتضای امانتداری به ویژه برای کسانی که در نظام حکومتی مسئولیت دارند نیز همین است . بیش از آنچه واقعیت دارد گفتن و کمتر از آنچه هست مطرح کردن هر دو خیانت هستند و البته راه به جائی نیز نخواهند برد. پیروزی های موقت و شکست های کوتاه مدت نباید کسی را فریب دهند و افراد نیز نباید چنین تصور کنند که با توسل به دروغ و تخریب و مطالب انحرافی و خلاف می توانند به موقعیتی دست یابند. همان موقعیت ظاهری نیز در واقع شکست است و توسل به این قبیل روش ها در جهت خلاف مسیری قرار دارند که آرمانهای انقلابی و ارزشهای اسلامی برای ما ترسیم کرده اند.
این روزها بعضی قلم ها و زبان ها در روزنامه ها سایت ها و تریبون ها به شدت مشغول تخریب رقبا هستند. شاید بعضی از آنها فکر می کنند به تکلیف انقلابی و شرعی خود عمل می کنند ولی اگر چنین تصوری دارند در واقع خود را فریب می دهند زیرا نه تعالیم اسلام و نه اخلاق انسانی هرگز هیچ مجوزی برای تخریب این و آن و توسل به انواع ابزارهای آلوده با هدف مشوه نمودن چهره دیگران صادر نکرده اند. این روش ها همواره توسط رهبری انقلاب و نظام جمهوری اسلامی نیز محکوم شده اند و تجربه نیز زیانبار بودن آنرا به اثبات رسانده است . دلسرد نمودن مردم از اصل انقلاب و نظام ایجاد تردید در مردم برای شرکت در انتخابات و ناامید کردن مردم نسبت به کارائی اسلام و نظام حکومتی دینی و دادن خوراک تبلیغاتی به دشمنان انقلاب و نظام جمهوری اسلامی حداقل ضرباتی هستند که عاملان اقدامات تخریبی به این ملت فداکار می زنند.
علاوه بر اینها دشمن با استفاده از فرصت بر شدت تهاجم فرهنگی می افزاید تا نظام اسلامی را از درون تهی کند و در نهایت به هدف خود که براندازی نظام است برسد. وضعیت اسفباری که از نظر فرهنگی در جامعه مشاهده می شود و ناهنجاری های اخلاقی شدیدی که وجود دارد و رو به گسترش است نتیجه همین تخریب ها و تفرقه افکنی ها و حاکم ساختن فرهنگی طرد و دفع است . برای تقویت انقلاب و نظام جمهوری اسلامی همواره به وحدت و همبستگی و احترام گذاشتن به همدیگر نیازمندیم و باید از هر اقدامی که به این مولفه ها ضربه وارد کند بشدت بپرهیزیم .
در انتخابات نیز چارچوب تبلیغات اسلامی و اخلاقی و قانونی کاملا مشخص است ; بیان نقاط مثبت کاندیدای مورد نظر تشریح عملکردها و نقد منصفانه آنها و تبیین اهداف براساس واقعیت ها. اگر همه در همین چارچوب حرکت کنند و از تخریب رقبا پرهیز نمایند هم به وظیفه خود عمل می کنند و هم به پیروزی ها و موفقیت های واقعی و بلند مدت می رسند. صیانت از انقلاب و نظام جمهوری اسلامی به چنین روشی نیازمند است . غیر از این هر اقدامی فقط نشان دهنده شکست اخلاقی اقدام کنندگان است حتی اگر تصورشان این باشد که درصدد دفاع از انقلاب و نظام هستند. نظام جمهوری اسلامی برای ماندن هرگز به تخریب و روش های غیراخلاقی نیاز ندارد.
خبرروز/ فردا نیوز
توصیه شریعتمداری برای جلوگیری از ترور خاتمی
مدیرمسئول روزنامه کیهان در یادداشتی به اظهارات اخیر محسن آرمین درباره اینکه حفاظت از خاتمی به عهده شریعتمداری باشد واکنش نشان داد.
به گزارش «فردا»، در این یادداشت که تحت عنوان “بازرسی بدنی” منتشر شده آمده است: معلوم نیست ـ البته فقط ظاهراً معلوم نیست! ـ که چرا هشدار کیهان نسبت به تروریست بودن آمریکا و عوامل داخلی آن، تا این اندازه افراطیون مدعی اصلاحات را دستپاچه و سراسیمه کرده است؟! پیش از این مجمع روحانیون مبارز بی آن که متوجه اصل ماجرا باشد بیانیه‌ای شتابزده علیه کیهان صادر کرد که ظاهراً بعد از پاسخ کیهان به اقدام نسنجیده خود پی‌برده است. چرا که به نوشته کیهان تنها سه گروه از هشدار کیهان عصبانی می‌شوند، اول؛ آنان که آمریکا را تروریست نمی‌دانند! دوم؛ کسانی که از سوءقصد به آقای خاتمی استقبال می‌کنند! و سوم عوامل داخلی آمریکا که احیاناً مأموریتی داشته‌اند.
شریعتمداری در ادامه با بیان قابل پیش‌بینی بودن واکنش آرمین به این موضوع و اینکه وی انتظار این واکنش را داشته، به چند نکته اشاره می‌کند.
مدیرمسئول کیهان در اولین نکته خود می‌نویسد: آقای آرمین از مدیرمسئول کیهان خواسته است شخصاً حفاظت آقای خاتمی را برعهده بگیرد. خب! بدیهی است که برای حفاظت از شخصیت‌ها، مراکز رسمی و تعریف شده‌ای در کشور وجود دارد بنابراین پیشنهاد آقای آرمین عملی و قانونی نیست، اما کیهان برای حفاظت از آقای خاتمی یک توصیه امنیتی کاملاً، حرفه‌ای و منطقی دارد.
وی در بیان توضیه خود می‌گوید: توصیه کیهان این است که تیم حفاظت آقای خاتمی به آن عده از افراطیون مدعی اصلاحات که سوابقی نظیر، رابطه پنهان با عوامل آمریکا، دریافت کمک مالی از آمریکا و سابقه همراهی و همکاری با جاسوسان شناخته شده آمریکا نظیر رامین جهانبگلو، هاله اسفندیاری، شائول بخاش، کیان تاجبخش و… دارند به هیچوجه اجازه ندهد به آقای خاتمی نزدیک شوند و در صورت اصرار و درخواست خودشان یا آقای خاتمی، حتماً و بدون کمترین ملاحظه آنها را به دقت بازرسی بدنی کند. زیرا بیشترین احتمال سوءقصد از طریق عوامل آمریکا وجود دارد بنابراین به طور طبیعی و منطقی کسانی که سوابقی نظیر آنچه اشاره شد ـ مخصوصاً همکاری و همراهی با جاسوسان شناخته شده آمریکا ـ را در کارنامه خود دارند، نباید بدون بازرسی بدنی و مراقبت کامل به آقای خاتمی نزدیک شوند. اسناد ـ آشکار و نه محرمانه ـ رابطه این عده از مدعیان اصلاحات با جاسوسان آمریکایی در کیهان منتشر شده بنابراین شناسایی آنها برای تیم حفاظت آقای خاتمی بسیار آسان است.
دیگر آنکه آن دسته از مدعیان اصلاحات که در گذشته آقای خاتمی را ـ با عرض پوزش ـ بی‌عرضه می‌نامیدند و به این علت که علیه نظام آنگونه که آنها انتظار دارند ساختارشکنی نمی‌کند وی را با گورباچف مقایسه می‌کردند نیز باید مورد سوءظن تیم حفاظت ایشان باشند، توضیح آن که چند روز بعد از اجلاس استنفورد آمریکا و پیشنهاد «گیل لاپیداس» که خاتمی را با گورباچف مقایسه کرده و از اصلاح‌طلبان ایران خواسته بود او را کنار زده و شخصی مانند یلتسین را جایگزین او کنند، عده‌ای از مدعیان اصلاحات که هم‌اکنون سنگ حمایت از خاتمی را به سینه می‌زنند در روزنامه تحت مسئولیت خود به خاتمی هشدار دادند که اگر بیش از این در ساختارشکنی تسامح به خرج دهد، دیگر از او حمایت نکرده و به فکر جایگزینی خاتمی با شخصی مشابه یلتسین خواهند بود! آیا افرادی با این دیدگاه می‌توانند مورد اعتماد بوده و در اطراف آقای خاتمی پرسه بزنند؟! این عده بلافاصله بعد از پیشنهاد آمریکا برای جایگزینی خاتمی با «یلتسین» در روزنامه خود از این پیشنهاد حمایت کردند، بنابراین چه تضمینی هست که اگر آمریکا طرح سوء قصدی داشته باشد، این خواسته شوم را عملیاتی نکنند؟!
شریعتمداری در ادامه می‌نویسد: ظاهراً آقای آرمین و دوستانش متوجه ماجرا شده‌اند ولی از آنجا که آقایان سابقه درازی در تظاهر به فراموشی دارند باید گفت؛ شهید رجایی و شهید باهنر را چه کسانی ترور کردند؟ به یقین پاسخ خواهند داد «آمریکایی‌ها» و البته این پاسخ قابل قبول است، اما آمریکا چگونه رجایی و باهنر را شهید کرد؟ آیا تفنگداران آمریکایی را برای ترور آن بزرگواران به ایران فرستاد؟! پاسخ منفی است. پس چه کسی آن عزیزان را به شهادت رساند؟ آقایان فراموش نکرده‌اید که قاتل آن دو شهید بزرگوار شخصی به نام «کشمیری» بود. نبود؟! خب! کشمیری را چه کسانی به شهید رجایی معرفی کرده و نسبت به تعهد و انقلابی بودن او به آن شهید بزرگوار اطمینان صددرصد داده بودند؟! آیا می‌توانید انکار کنید که کشمیری را سران سازمان مجاهدین انقلاب به شهید رجائی معرفی کرده بودند؟! به یقین نمی‌توانید! ممکن است بگوئید «کشمیری» شما را هم فریب داده بود. بسیار خوب! می‌پذیریم ـ و شاید به همین علت بعد از بازداشت تعدادی از اعضای سازمان، این پرونده به دستور امام راحل(ره) مختومه شد ـ ولی از کجا معلوم که بار دیگر دچار همان فریب نشوید؟! بنابراین قبول کنید که حضوربرخی از مدعیان اصلاحات در اطراف آقای خاتمی می‌تواند یکی از راهکارهای آمریکا برای سوءقصد علیه ایشان باشد.
حالا متوجه شدید که چرا کیهان دغدغه دارد و چرا پیشنهاد می‌کند تیم حفاظت آقای خاتمی هرگز نباید اجازه دهد برخی از مدعیان به ظاهر سینه چاک آقای خاتمی بدون بازرسی دقیق بدنی به ایشان نزدیک شوند؟!
وی در پایان تأکید می‌کند که به هیچوجه قصد مقایسه شهید رجایی با آقای خاتمی را ندارد.
 
آرشیو روزشمار انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸