علی اکبر ولایتی: رهبری در نهضت ملی نفت و بیداری اسلامی نقش اساسی داشت / حرکت گاندی، بیداری اسلامی بود

۴ اسفند ۱۳۹۱

کلمه – گروه خبر: علی اکبر ولایتی گفت: مصری ها چه بخواهند، چه نخواهند به مدل نظام ما نیازمند هستند.
 به گزارش ایلنا از یزد، مشاور مقام رهبری در امور بین الملل پنج شنبه شب در مراسم اختتامیه کنگره «انتظار و بیداری اسلامی» در یزد به بیان تاریخچه تحولات اخیر منطقه که اصرار بر نامیدن آنها به نام بیداری اسلامی دارد و نقش رهبری در این راستا پرداخت.
وی اقدامات گاندی و اقبال لاهوری را مصداق حرکت بیداری اسلامی دانست و گفت: گاندی هندو بود ولی بنظرم موحد بود. اگرچه اقدامات او بعنوان اولین حرکت های ضد استعماری در تاریخ آمده ولی حداقل ۵۰ سال پیش از او میرزای شیرازی با فتوای تاریخی خود مبارزه منفی با استعمار را آغاز کرده بود. ولایتی اضافه کرد: این اولین گام برای شکستن استعمار در جهان سوم و در بین کشورهای اسلامی بود.
وزیر اسبق خارجه همچنین گفت: ایران بیشترین نقش را نسبت به سایر کشورها در تمدن اسلامی و بیداری اسلامی ایفا کرده است.

رهبر انقلاب در نهضت ملی شدن صنعت نفت حضور داشت
مشاور امور بین الملل مقام رهبری در بخش دیگری از سخنان خود به نقش رهبری در ایجاد بیداری اسلامی پرداخت و گفت: ایشان پیش از انقلاب و در دوران طلبگی جزء کسانی بودند که در نهضت ملی شدن نفت و هم همراه امام راحل به مبارزه می پرداختند و کارهای ارزشمندی را در حوزه خارج از کشور انجام دادند.
 وی گفت: ایشان در نظریه پردازی بیداری اسلامی در پیش از انقلاب نقش اساسی را داشتند.
ولایتی گفت: رهبری با نوشتن کتاب «نقش مسلمانان در آزادی هند» و ترجمه برخی از کتب اخوان المسلمین اقداماتی در جهت تبیین و ترویج بیداری اسلامی صورت داده اند.
 وی افزود: ایشان در زمان ریاست جمهوری هم به نوعی برای هدایت برخی از جریانات اسلامی خارج از کشور وقت می گذاردند.
ولایتی اضافه کرد: ایشان در دوران رهبری نیز مسئولیتی فراتر از رهبری ایران را بر عهده دارند و خط مقدم مبارزه با اسرائیل و حمایت از سوریه، لبنان، غزه و اخیرا عراق -هلال مقامت – بحساب می آیند.
ولایتی همچنین پس از پایان سخنان خود به سوال برخی از حاضران نیز پاسخ گفت.
 وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه وقتی مصر اعلام می کند، الگوی ما الگوی انقلاب اسلامی نیست چرا اقدام به نوشتن نامه به رئیس جمهور این کشور کردید و آنان را به الگو برداری از انقلاب و ولایت فقیه توصیه کردید، گفت: این نامه ابتدا به ساکن نبود و پس از نامه ی عده ای گریختگان از نظام به محمد مرسی نوشته شد.
مشاور رهبر انقلاب در این باره توضیح داد: نویسندگان آن نامه – که ادعای علم و روشنفکری دارند – در آن نامه به مصری ها توصیه به سکولاریسم کردند. وقتی آن نامه صادر شد، رسانه های منطقه ای آن را تبلیغ کردند و بالاخره بگونه ای القا می کردند که طرفداران این حکومت (نظام اسلامی) در ایران افرادی متحجر هستند و افراد اهل فکر با این حکومت مخالفند.
  وی افزود: از این رو بنده و جمعی از افراد شاخص مانند آقای دکتر دینانی که اعتقاد به این نظام داریم، این نامه را امضا کردیم و به آنان نوشتیم نظامی که نجات بخش است، همین نظام است، و آنان هم با آن مشکلات راهشان همین است؛ چه بخواهند قبول کنند، چه نخواهند، شنونده باید عاقل باشد.
 ولایتی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر برآورد کلی از انتخابات پیش رو گفت: انتخابات ریاست جمهوری برگزار خواهد شد البته بخوبی. انتخابات پیش رو بعلت پیچیدگی هایی که دارد، بی نظیر است. همه را باید به هوشیاری و مراقبت دعوت کرد تا درون “چاله” نیفتیم.
 مشاور امور بین الملل رهبری همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر سرانجام تحولات کشور بحرین هم گفت: انقلاب مردم بحرین در کوتاه مدت به نتیجه نمی رسد اگرچه پیش رفته اند. مردم بحرین مظلوم هستند و باید برایشان دعا کرد.
 وی همچنین در خصوص بیداری اسلامی در عربستان هم گفت: نشانی هایی از این بیداری در این کشور دیده می شود. هیچ کشوری از امواج بیداری اسلامی دور نیست، چراکه زمان حکومت هایی مانند سابق و ارثی گذشته است.
علی اکبر ولایتی همچنین درخصوص وضعیت قضایای سوریه گفت: استکبار پس از آنکه مصر و تونس از دستش خارج شد، به سراغ سوریه آمد چراکه آنجا زمینه برای بهم خوردن داشت.
وی افزود: بدون سوریه امکان پشتیبانی از لبنان و فلسطین وجود ندارد، اگرچه که سوریه از قله خطر گذر کرده است.