احمد خاتمی در خطبه اول نماز جمعه از انصاف گفت؛ خطبه دوم بی عدالتی و کینه توزی کرد

۱۵ آذر ۱۳۹۲

کلمه – گروه خبر
سید احمد خاتمی، خطیب این هفته نماز جمعه تهران در حالی که خطبه اول خود را به موضوع انصاف اختصاص داده بود، خطبه دوم خود را سراسر به بدگویی کذابانه و یکسویه علیه بخش بزرگی از جامعه که آنها را فتنه گر نامید، اختصاص داد.
به گزارش کلمه، این عضو تندروی جامعه مدرسین حوزه علمه قم که تا چند سال پیش چهره ای گمنام بود و ناگهان با نزدیکی به کانون قدرت برای خود جایی دست و پا کرده، در خطبه دوم نماز خود گفت: این روزها گویا برخی فتنه‌گران وقتی دیدند دوستان سابقشان پست گرفته‌اند، طلبکار شده‌اند اما بدانند اگر باز فتنه‌گری کنند، جمعیت میلیونی ۹ دی، با همان شکوه به صحنه می‌آیند و سفره آنها را جمع می‌کنند.
 خبرگزاری فارس که این خبر را ارسال کرده، به آنچه احمد خاتمی “ادعاهای برخی اصلاح طلبان و فعالان فتنه که خود را طلبکار می‌دانند،” عنوان کرد پرداخته و به نقل از وی افزود: طی یکی دو ماه اخیر رئیس قوه قضائیه وارد این نکته شده‌اند که دوباره فتنه‌گران در حال جان گرفتن هستند.
بحث طلب سبزها که این روزها واکنش های زیادی را برانگیخته، مربوط به مصاحبه اخیر محمدرضا خاتمی با روزنامه اعتماد است که در آن اظهار داشت ما از طلب خود درباره برخی حقوق حکومتی که در انتخابات ۸۸ به گروه دیگری داده شد گذشت کرده ایم. این موضع که به نظر می رسد در بخش مربوط به آنچه “گذشت” و بخشش درباره آن صورت گرفته، فهم های بعضا متفاوتی را در بین سبزها موجب شد، از آنجا که در طلبکاری سبزها و اصلاح طلبان در انتخابات ۸۸ و حقانیت آنها همچون مواضع پیشین وی صراحت داشت، واکنش تند محافل اقتدارگرا را برانگیخت.
احمد خاتمی ادامه داد: آنان که ولایت را قبول دارند شاهد هستند که مقام معظم رهبری بیش از ۲۰۰ بار در خصوص حوادث ۸۸ از واژه فتنه استفاده کردند اما عده‌ای می‌گویند که فتنه چیست و این مرزها را بکنار بگذارید.
خطیب موقت نماز جمعه تهران گفت: فتنه ۸۸ یک اعتراض نبود بلکه جرم‌ بود؛ جرم، خیانت و تباه کردن حضور ۴۰ میلیونی مردم.
وی در حالی از ۴۰ میلیون رای دهنده مایه می گذارد که اکثریت آنها در آن سال به گزینه ای غیر از گزینه مد نظر این سخنران رای دادند، اما رای آنها خوانده نشد و با تخلف های مکرر در انتخابات، جمعیت بزرگی از آن ۴۰ میلیون به صف معترضان به نتیجه انتخابات پیوست.
احمد خاتمی با این حال در اتهامی دیگر به معترضان که بزرگ ترین راه پیمایی سکوت را برگزار کردند، اضافه کرد: فتنه ۸۸ جرم و اهانت به سید‌الشهدا بود و تهرانی‌ها به خاطر دارند که آنان در سال ۸۸ میدان انقلاب و آزادی را تبدیل به میدان جنگ کرده بودند.
وی به حوادث ۱۶ آذر سال ۸۸ اشاره کرد و مدعی شد: فتنه‌گران عکس امام راحل (ره) را به آتش کشیدند و موجب کشتن بیگناهان، حمله به پایگاه‌های بسیج، آتش زدن مساجد، تخریب اموال مردم و ارتباط صمیمانه با بیگانگان شدند که انیها همگی جرم تلقی می‌شود و این جرم‌ها چیزی نیست که از خاطر مردم پاک شود.
خطیب موقت نماز جمعه تهران که به نظر می رسد هنوز از شوک رای ۲۴ خرداد مردم بیرون نیامده، با بیان اینکه احساس می‌شود در این ایام برخی از این فتنه‌گران جان گرفته و طلبکار شده‌اند، گفت: فتنه‌گران با سوء استفاده از شرایط موجود و پست گرفتن برخی از دوستان و شرکای جرم خود در دولت پررو و طلبکار شده‌اند و احساس می‌کنند فضا، فضای آنان است.
وی افزود: به فتنه‌گران می‌گویم که جمعیت دهها میلیونی ۹ دی ماه سال ۸۸ نمرده‌اند و در صحنه‌اند. اگر باز بخواهید فتنه‌گری کنید به صحنه می‌آیند و سفره فتنه‌گران را جمع می‌کنند.
وی ادامه داد: من این تعبیر دادستان محترم را که فرمودند نظام نهایت ارفاق به بعضی از متهمان را کرد و این ارفاق‌ها سبب برخی ادعاها شد را سخن حق می‌دانم اما ما می‌خواهیم فتنه‌گران به دامان ملت بیایند اما فکر نکنند یکه‌تاز میدان هستند چرا که متدینین، جانبازان جبهه و جنگ و خانواده‌های شهدا میدان‌دار هستند.
 خطیب موقت نماز جمعه تهران در ادامه سخنان تفرقه افکنانه خود گفت: آنها به ما می‌گویند شما ایجاد تفرقه نکنید! ما به آنها می گوییم که شما ایجاد تفرقه می‌کنید و به جای اینکه عذرخواهی کنید بعد از عملکردتان در فتنه ۸۸ طلبکارانه حرف و مصاحبه می‌کنید؛ مردم ما تا آخرین نفس و قطره خون پای ارزش‌های انقلاب ایستاده‌اند.
اظهارات غیر همدلانه با توافق هسته ای
خاتمی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع هسته‌ای پرداخت و گفت: ما در این عرصه همگام با مقام معظم رهبری هستیم و معتقدیم که هر حرکتی در راستای رهنمودهای ایشان صورت بگیرد، مورد تأیید ما است و انشاء‌الله که مذاکره‌کنندگان خودشان را مستلزم به این اصل بدانند.
وی افزود: اگر موفقیتی در این گفت‌وگوها به دست آمده باید مدیون مقاومت ملت ایران بود چرا که سربلندی ملت ایران بی‌تردید از مقاومت رقم می‌خورد نه تنها میز مذاکره؛ مصلحت کشور و نظام مدیون فرهنگ مقاومت است و اگر ضعفی از خود نشان دهیم دشمنان پیشروی می‌کنند بنابراین باید تلاش‌های دیپلماتیک به قوت خود باقی باشد اما به همراه نشاط انقلابی و مقاومت که در شعار «مرگ بر آمریکا» تجلی یافته است.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اظهار اینکه به آمریکایی‌ها و برخی از کشورهای غربی اعتمادی نداریم، خاطر نشان کرد: قرآن می‌فرماید که اینها پیمان و قرارداد سرشان نمی‌شود چرا که خدای این کشورها، منافعشان است بنابراین مسئولان به پیام امیر‌المومنین(ع) به مالک اشتر دقت کنند و بدانند تا به قرارداد رسیدید، نگویید که کار تمام است چون باید به شدت مراقبت کرد. آنان کمی نرمش برای غافلگیری شما به کار می‌گیرند اما باید با مراقبت در این عرصه وارد شد.
آخاتمی ادمه داد: توافقنامه ژنو هنوز به قرارداد نرسیده و در حد بیانیه است که وزیر خارجه آمریکا علیرغم اینکه در آن توافقنامه تأکید شده که حق غنی‌سازی ایران را می‌پذیریم، می‌گوید ما این حق را نپذیرفته‌ایم حتی هنوز هیئت مذاکره‌کننده ایرانی به کشور خود وارد نشده که اوباما باز اظهار می‌کند که همه گزینه‌ها روی میز است.
وی با اشاره به اظهارات اوباما رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر اینکه ما جلوی بمب اتم ایران را گرفته‌ایم، وی را بی ادب خواند و گفت: این چه ادبیاتی است، آیا به این همه دروغگویی، ادبیات می‌گویند؟ ما اوباما را از بی‌ادب‌ترین رؤسای جمهور در جهان می‌دانیم.
خطیب موقت نماز جمعه تهران در خصوص سفر جان کری وزیر امور خارجه آمریکا به رژیم صهیونیستی گفت: نگاه کنید آمریکایی‌ها چه دل و قلوه‌ای به رژیم جعلی صهیونیستی می‌دهند. آقای جان کری اخیرا گفته امنیت رژیم صهیونیستی برای ما اصل است در حالی که ما این رژیم را دشمن درجه یک اسلام می‌دانیم و معتقدیم به تعبیر امام راحل (ره) باید از صحنه روزگار حذف شود.
 خاتمی در ادامه اظهارات غیر همدلانه خود با توافق هسته ای اضافه کرد: در منطق ما وقتی کسی پایبند به قراردادش باشد اسلام به ما سفارش می‌کند که شما نیز پایبند باشید اما به محض مشاهده کمترین پایبندی، قرآن به ما اعلام می‌کند که قرارداد را لغو کنید.
وی افزود: آنها می‌‌گویند اگر ایران پایبند نبود مجدداً تحریم‌ها را اعمال می‌کنید و ما نیز می‌گوییم اگر ۱+۵ به قرارداد پایبند نبود به وضعیت قبل از مذاکرات بر خواهیم گشت.
 این خطیب نماز جمعه، پیش از سخنان کذابانه ای که ذکر شدند، در خطبه اول در خصوص انصاف در جامعه دینی و اسلامی سخن گفت.
 وی اظهار داشت: جامعه دینی، جامعه‌ای منصف در عرصه‌های زندگی سیاسی و اجتماعی خود است و این جامعه نه حزب‌مدار، گروه‌مدار، خویش‌مدار و حتی قوم‌مدار است.
 خطیب موقت نماز جمعه تهران در عین تعجب خاطر نشان کرد: قرآن می‌فرماید که انصاف را حتی در مورد دشمنان خود رعایت کنید و وقتی با کسی بد هستید این بد بودن سبب عدول از عدالت نشود.