وکیل خانواده جوادی‌فر: طبق نظر پزشکی قانونی مدت بازداشت در فوت بازداشت شدگان کهریزک تاثیر داشته

۱۶ آذر ۱۳۹۲

وکیل اولیاء دم کامران جوادی‌فر، از کشته شدگان بازداشتگاه کهریزک تاکید دارد: پرونده های قتل در زمینه معاونت و مشارکت نیز جنبه عمومی دارند و دادستانی باید به جنبه عمومی اتهام معاونت در قتل مرتضوی رسیدگی کند.
صالح نیک‌بخت که صبح امروز با ایرنا گفت‌وگو کرده، با اشاره به گفته‌های اخیر فرمانده نیروی انتظامی مبنی بر اصرار مرتضوی به انتقال بازداشت شدگان به کهریزک گفته است “طبق نظر پزشکی قانونی این مدت در فوت بازداشت شدگان کهریزک تاثیر داشته است.” و از بی‌توجهی دادگا به این مساله ظهار تاسف کرده است.
وی اضافه کرد: از روزی که آقای جوادی فر شکایت خود را از مرتضوی پس گرفت و رضایت داد هیچ ارتباطی با وی نداشته ام اما چون وکیل بودم و نمی توانستم در وسط دعوا استعفا دهم؛ استعفا ندادم اما هیچ تماسی با موکل ام نگرفته ام.
صالح نیکبخت با یادآوری اینکه پرونده قضات کهریزک در دیوان عالی کشور به عنوان مرجع تجدید نظر در حال بررسی است گفت: آقای جوادی فر از یک اتهام، شکایت خود را پس گرفت و آن مربوط به اتهام معاونت در قتل مرتضوی بود و سایر شکایت ها باقی است.
وکیل مدافع مرحوم جوادی فر افزود: اتهام معاونت در قتل مرتضوی آن موقع در دادگاه مطرح نبود ولی ما به صورت پرونده جداگانه ای در شعبه ۱۵ بازپرسی دادسرای کارکنان این شکایت را مطرح کردیم و با توجه به اینکه موکل من شکایت خود را پس گرفته و رضایت داده بود، این رضایت قابل ترقی به این بود که آقای جوادی فر شکایت خود را در همه اتهام ها پس گرفته است.
صالح نیکبخت گفت: اعتقاد دارم آقای مرتضوی باید به عنوان اتهام معاونت در قتل بازداشت شدگان کهریزک تحت تعقیب قرار گیرد و تشخیص این که در این قتل ها دخیل بوده یا نه بر عهده مراجع قضایی است.
به گفته وی در زمان برگزاری دادگاه از مجموع ۵ عضو هیات قضایی پرونده، دو نفر به محکومیت مرتضوی رای دادند اما سه نفر دیگر نمی دانم به چه دلیل به محکومیت مرتضوی در این اتهام رای ندادند.
وکیل مدافع مرحوم جوادی فر گفت: اخیرا نیز فرمانده نیروی انتظامی صراحتا بیان کرده که مرتضوی اصرار داشت بازداشت شدگان را به کهریزک منتقل کند و از طرف دیگر بعد از ظهر روز ۲۱ تیر ماه سال ۸۸ در یکی از جلسات کمیته های شورای عالی امنیت ملی، وزیر وقت اطلاعات به مرتضوی صراحتا گفته باید این افراد از بازداشتگاه کهریزک منتقل شوند اما وی این کار را تا ظهر روز سه شنبه (۲۳ تیر ماه ۸۸) انجام نمی دهد و طبق نظر پزشکی قانونی این مدت در فوت بازداشت شدگان کهریزک تاثیر داشته است.
صالح نیکبخت افزود: متاسفانه این مساله در دادگاه مورد توجه قرار نگرفت اما امیدواریم دیوان عالی کشور این مساله را لحاظ کند و دخالت مرتضوی را در این قضیه به عنوان معاونت در قتل تایید و حکم را از این جهت تقض کند.
رسیدگی به پرونده قضات کهریزک به سال ۹۳ موکول شد
همزمان، وکیل مدافع قاضی حداد از دیگر متهمان این پرونده می گوید دیوان عالی کشور نوبت رسیدگی به پرونده قضات کهریزک را به سال ۹۳ موکول کرده است.
محمد اصلانی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با بیان اینکه حدود چهار ماه از ارسال پرونده قضات کهریزک به دیوان عالی کشور می گذرد افزود: طبق اطلاعی که از دیوان عالی کشور گرفته ایم، پرونده قضات کهریزک هنوز در ردیف مطالعه قضات دیوان قرار نگرفته است.
وکیل مدافع قاضی حداد اضافه کرد: به ما گفته اند امکان دارد نوبت رسیدگی به پرونده قضات کهریزک در دیوان عالی کشور در سال ۹۳ فرا برسد.
پرونده کهریزک با گذشت ۱۵۴ روز از برگزاری آخرین جلسه دادگاه هنوز به نتیجه قطعی نرسیده و در انتظار رسیدگی در دیوان عالی کشور است. دادگاه رسیدگی به اتهامات قضات کهریزک ابتدای خرداد ماه امسال پس از ۱۱ جلسه رسیدگی در شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران به ریاست قاضی سیامک مدیر خراسانی پایان یافت و اواخر خرداد ماه نیز احکام متهمان صادر شد.
پس از صدور حکم از سوی دادگاه، هر سه متهم و دو نفر از شکات به رای دادگاه اعتراض کردند و پرونده برای رسیدگی در مرحله تجدیدنظر به شعبه نهم دیوان عالی کشور ارسال شد.