استقبال شورای همکاری خلیج فارس از توافق ایران با ۱+۵

۲۰ آذر ۱۳۹۲

در اختتامیه نشست سران شورای همکاری خلیج‌فارس در کویت، حاضران با صدور بیانیه‌ای بر لزوم تشکیل دولت انتقالی در سوریه تاکید کرده و مدعی شدند نظام کنونی سوریه نباید در آینده سیاسی این کشور نقشی داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی، سران شورای همکاری خلیج‌فارسامروز (چهارشنبه) در پایان سی و چهارمین نشست خود در کویت بر حمایت از خواسته‌های مردم مصر تاکید کردند.
در این بیانیه، کشورهای شرکت‌کننده مخالفت خود را با دخالت در امور داخلی مصر اعلام و بر حمایت از اقتصاد مصر جهت یاری این کشور تاکید کردند.
کشورهای شرکت‌کننده همچنین بر لزوم مشارکت در نشست ژنو ۲ درخصوص حل بحران سوریه و تشکیل دولت انتقالی در این کشور تاکید کردند.
در این بیانیه همچنین درگیری‌ها میان نظام سوریه با مخالفان محکوم و ادعا شده که نظام سوریه از سلاح‌های شیمیایی و سلاح‌های سنگین استفاده می‌کند.
در بیانیه پایانی این نشست، بر لزوم حفظ حاکمیت سوریه و تمامیت ارضی این کشور نیز تاکید و از نیروهای حزب‌الله لبنان خواسته شده خاک سوریه را ترک کنند.
سران کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس نیز در اظهارات مداخله‌جویانه مدعی شدند که نظام سوریه نباید در آینده سیاسی این کشور نقشی داشته باشد.
در این بیانیه به مردم آفریقای جنوبی به دلیل فوت نلسون ماندلا، رئیس‌جمهور فقید این کشور تسلیت گفته و تاکید شد که ماندلا تمام عمر خود را برای مبارزه با خشونت و “آپارتاید” سپری کرد.

در بیانیه مذکور آمده که کشورهای عضو همکاری خلیج‌فارس از تشکیل کشور مستقل فلسطین با پایتخت قدس حمایت می‌کنند.
 در این بیانیه تاکید شد که صلح در خاورمیانه تنها در صورت عقب‌نشینی رژیم صهیونیستی از مرزهای سال ۱۹۶۷ و پایبندی این رژیم به طرح صلح عربی محقق می‌شود.
 کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس با اظهار امیدواری نسبت به موفقیت‌آمیز بودن مذاکرات صلح میان رژیم صهیونیستی و فلسطین، سیاست‌های شهرک‌سازی رژیم صهیونیستی و محاصره‌ نوار غزه از سوی این رژیم را محکوم کرده و خواهان پایان یافتن ظلم‌ها علیه مردم فلسطین شدند.
 سران شورای همکاری خلیج فارس همچنین انفجارهای اخیر در لبنان را محکوم کرده و از دولتمردان این کشور خواستند تا منافع ملی را بر هرچیز دیگری مقدم داشته و هر چه سریعتر دولت را در این کشور تشکیل دهند.
کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس همچنین از تلاش‌های عبد ربه منصور هادی، رئیس‌جمهوری یمن در دوره انتقالی قدردانی کردند. آنها همچنین انفجارهای تروریستی در عراق را محکوم و اعلام کردند که این انفجارها با اصول اسلامی مغایرت دارد.
کشورهای شورای همکاری خلیج‌فارس در بیانیه خود همچنین تاکید کرد که باید پلیس مشترک خلیج‌فارس تشکیل شود تا عرصه همکاری میان این کشورها را گسترش داده و فضای مناسبی را برای مبارزه با تروریسم به وجود آورد.
در پایان این بیانیه ضمن استقبال از توافق ایران با کشورهای دیگر در خصوص توانایی هسته‌ای ایران، رویکرد جدید ایران در قبال کشورهای حوزه خلیج‌فارس ستوده شد.